Рожеве масло — все способи застосування і корисні властивості

Пахощі та красу троянди неможливо порівняти з будь-яким іншим квіткою. Розу обожнює переважна більшість жінок, а ті, хто привселюдно каже, що не визнає цю квітку, напевно лукавлять. Різноманітність колірної гами троянд настільки велике, що часто жінки так і не можуть точно визначити, який саме вид їм до душі.

Але все одноголосно говорять про те, що приголомшливий аромат троянди не можна сплутати ні з чим. Недарма з пелюсток цієї рослини виготовляють ефірну олію, яке вважається одним з найдорожчих в світі. Тільки уявіть: для того щоб отримати всього 1 кг масла троянди, виробнику потрібно близько 5 тисяч кг пелюсток. Давайте спробуємо розібратися, якими ж властивостями володіє рожеве масло і чому воно настільки корисно для шкіри тіла, обличчя та волосся, а також поговоримо про вплив, який він справляє на організм в цілому.

↑ зміст

Масло троянди: історія і методи отримання

Вперше квіти троянди з’явилися в горах Південного Китаю, після чого поширилися спочатку по Індії, а потім вже «переїхали» в Африку і «оселилися» на Близькому Сході. З тих самих часів, коли троянда була завезена до Франції, і почався розквіт епохи рожевого масла. Винахідливі французи використовували його як сировину для парфумерних композицій, додавали в косметичні та медичні препарати.

Сьогодні масло троянди отримують з двох основних видів квітки, які носять назву «дамаської» і «столістной» троянди. Пелюстки саме цих видів вважаються ефіроолійних, в той час як інші види троянд не підходять для виробництва трояндової олії. З огляду на те що заради виробництва масла доводиться зрізати величезна кількість бутонів троянд, воно не може коштувати дешево. Завжди звертайте увагу на ціну рожевого масла, якщо хочете випробувати його під час виготовлення домашньої косметики: коли ціна ефірного масла троянди надто занижена, можливо, під виглядом натурального продукту Вам намагаються піднести більш дешеве масло герані або сандалового дерева.

Колір масла троянди не дуже відрізняється від відтінків інших ефірних масел, але він може варіюватися, залежно від місця зростання квітів, часу доби збору бутонів і навіть погодних умов. Наприклад, стандартний жовто-зелений або насичено-жовтий відтінок має рожеве масло, створене з квітів, які ростуть в Болгарії. До слова, на даний момент саме ця країна вважається світовим лідером з виробництва рожевого масла. Ефірна олія троянди, зроблене в Німеччині, може бути світло-зеленого кольору, а ось продукція, привезена з Африки, буває жовто-помаранчевої або навіть кольору бурштину. Іноді масло пелюсток троянди поставляється в густому вигляді — це блідо-рожева емульсія, що нагадує за консистенцією маргарин.

Зазвичай ефірне масло троянди отримують за допомогою методу парової дистиляції. Такого масла на виході отримують вкрай мало, зате воно досить концентрований, тому його потрібно додати при виробництві косметичної продукції всього кілька крапель. Цікавий факт: виробництво масла починається відразу ж після збору врожаю пелюсток, адже вони настільки ніжні, що можуть почати псуватися буквально протягом декількох годин після того, як їх зірвали. Якщо ж пелюстки троянди не переробляються протягом доби, то можлива кількість одержуваного масла зменшується до 60-65%.

↑ зміст

Що відомо про корисні властивості олії троянди

Так само, як і інші ефірно-олійні композиції, рожеве масло теж вважається джерелом корисних речовин. Однак його просто неможливо ставити на один щабель з іншими композиціями, тому як аромат рожевого масла нереально порівняти ні з яким іншим. Однак існує і парадоксальний факт: ніжні пахощі і неповторну легкість в неї з’являються лише після багаторазового розведення, тоді як концентрат має вкрай неприємний запах.

Рожеве масло дозволяється додавати в їжу (наприклад, капати на шматочок цукру), косметичні засоби для волосся і шкірного покриву, а також використовувати його як основу для ароматичної терапії. Вашій увазі представляємо деякі з його надзвичайно цікавих характеристик:

1. Рожеве масло, якщо його приймати всередину, сприяє нормалізації роботи серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, позбавляє від діареї і успішно допомагає в лікуванні холециститу.

2. Нерідко експлуатують масло троянди в своїй роботі і стоматологи, адже воно здатне зменшити біль на кілька годин, усунути ознаки пародонту

3. Ефірна олія троянди допомагає в терапії гінекологічних захворювань у жінок, наприклад, йому під силу впоратися з порушеннями менструальної функції та навіть вилікувати бактеріальне запалення.

4. Чудове болезаспокійливий властивість теплого рожевого масла використовують в лікуванні отитів, безсоння і головного болю.

5. Звичайно, не можна упускати з виду вплив масла троянди на шкірний покрив особи. Його можна додавати в креми, гелі для вмивання, скраби та емульсії для зняття макіяжу. Допускається протирати невеликою кількістю рожевого масла шкірний покрив для підвищення еластичності і позбавлення від зморшок.

6. Взаємодіє ефірне масло пелюсток троянд і з іншими маслами, наприклад, з мигдальним або кокосовим. Їх дозволяється змішувати і створювати ефективні маски для волосся. Так, Ви зможете відновити пошкоджені і посічене волосся, позбутися від лущення і лупи, розгладити неслухняну шевелюру і живити волосяні цибулини.

↑ зміст

Ідеальна шовковиста шкіра: застосування рожевого масла для особи

Тільки уявіть собі: ідеальний засіб для догляду за шкіряним покривом, яке поєднує в собі зволожуючі і пом’якшуючі властивості і чудовий тонкий аромат, здатний триматися на шкірі довгий час. І все це комбінується в одному простому інгредієнті — рожевому маслі.

Експлуатувати масло пелюсток троянди можуть дозволити собі як панянки зовсім молоденькі, наприклад, для боротьби з висипом вугрів і акне, так і дами похилого віку, щоб згладити прояви зморшок і підкреслити овал обличчя. Для будь-якого віку і типів шкіри підійде рожеве масло, тому не сумнівайтеся: купуйте його і спробуйте зробити універсальну живильну маску для обличчя.

↑ зміст

Маска для обличчя з рожевим маслом

— 100 мл мінеральної води без газу,

— Ефірна олія троянди — 5 крапель,

— Половинка стиглого авокадо,

— Вітамінні капсули А і Е.

Пам’ятайте, що рожеве масло в чистому вигляді застосовується досить рідко, тому для маски варто підготувати спеціальну рожеву воду. Для цього просто змішайте мінеральну негазовану воду з рожевим маслом і додайте до складу маски 1-2 столові ложки. М’якоть авокадо потрібно потовкти, з’єднати з рожевою водою і доповнити 2 капсулами вітамінів. Тепер поживну емульсію наносимо на шкіру обличчя і відпочиваємо близько 20 хвилин. Залишки маски рекомендується просто прибрати серветкою.

Рожеве масло прекрасно впоратися з лущенням, а також загоїть дрібні ранки і подряпини. А крім усього іншого, Ви придбаєте ще і стійкий вишуканий аромат. Ваша шкіра після такої маски буде пахнути кілька годин. Також масло пелюсток троянди підійде для ліфтингу зони шиї і декольте.

↑ зміст

Масло троянди для волосся

Рожеве масло, безсумнівно, стане постійним супутником жінок, які відкриють для себе його приголомшливі відновлюють і зволожуючі властивості. Самі неслухняні, кучеряве волоски стануть ідеально рівними, а укладання більше не буде тривати годинами. До того ж масло троянди — це оптимальний засіб для боротьби з січеться кінчиками і відновленням волосся після фарбування або завивки.

Найбільш проста маска, яку Ви можете зробити в домашніх умовах — поживна з маслами. Це суміш наступних масел:

— Жожоба,

— Ши,

— Мигдалевого,

— Сандалового,

— Рожевого.

Ефірної масла троянди знадобиться всього 1-2 краплі, а базові масла можна додавати по 1-2 ст. л. Щоб відновити структуру і захистити волосся, рекомендується покривати коріння і розподіляти суміш масел по всій протяжності до кінців волосинок. А ось для зміцнення посічених кінчиків краще спочатку нанести і втерти масляний склад саме в цю область, а потім вже на решту волосся.

Також Ви цілком можете додати кілька крапель дивно ароматного рожевого масла в свій кондиціонер або бальзам для волосся.

↑ зміст

Рожеве масло для схуднення?

Органічне натуральне масло троянди, яке випускається у вигляді крему для тіла, стане чудовим методом боротьби із зайвою вагою, розтяжками і навіть проявами целюліту. З ним дозволяється робити масаж, розтираючи невелика кількість в теплих долонях, зволожувати шкірний покрив після лазні, сауни, прийняття душу або ванни. Найкращих результатів Ви можете досягти, якщо тіло спочатку розпарити, ще до нанесення крему.

Масло чудово вбирається, не забруднює предмети одягу і не залишає жирної плівки на шкірному покриві. Головне правило: не варто намагатися намазати шкіру великою кількістю масла, так як воно в даному випадку вбиратися буде досить довго, а Вас може переслідувати відчуття, ніби Ви покрили її воском. Достатньо невеликого кульки, розміром з нігтик.

В поєднанні з активним масажем рожеве масло сприяє схудненню і усунення целюліту. Доповнити і підвищити ефективність процедур Ви можете за допомогою скрабів для тіла на основі меленої кави. Провівши сеанс пілінгу будинку, після виходу з ванної просто намажте проблемні ділянки рожевим маслом для тіла. Природно, скраб можна використовувати щодня, тому в додаток до рожевого маслу придбайте спеціальну масажну щітку або скористайтеся домашнім масажером.

Щоб ефірне масло троянди якісно подіяло на проблемні області тіла, особи або шкіри голови, варто дотримуватися рекомендацій і дотримуватися рецептуру масок. Чи не переборщіть, інакше можете абсолютно не помітити поліпшень шкірного покриву в кращому випадку або отримати прямо протилежний ефект в гіршому.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *